Uncategorized

Cum întreții acasă un păr decolorat, până la următoarea ta vizită la salon

În primul rând, atunci când alegi să îți deschizi culoarea părului prin decolorare trebuie să fii conștientă și pregătită de o nouă rutină de îngrijire a părului.
Să începem cu… o recomandare pe care o fac tuturor clientelor atunci când se așează pe scaunul meu, iar dorința lor este o culoare mai deschisă decât cea actuală: îți recomand să alegi un balayage cu rădăcina naturală.
De ce?
Iată 3 motive: 1.Nu vei fi nevoită să îți vopsești rădăcina lunar, look-ul păstrându-se impecabil mai multe luni doar folosind produse profesionale specifice îngrijirii părului. 2. Culoarea rădăcinii va fi intr-o armonie perfectă cu cea a sprâncenelor. 3. În momentul în care vei dori “ridicarea balayage-ului” (după aproximativ 4 -6 luni) procedura se va realiza pe un păr natural iar rezultatul obținut este mai luminos, fără reflexe de galben inestetic iar părul va fi mult mai sănătos.
Întrebarea pe care o primesc des în meseria mea este “ Cum să îmi întrețin p ărul acasă să arate îngrijit până la următoarea vizită la salon ?“
Am primit-o și adineauri prin mesaj privat de la cineva care îmi urmărește pagina de facebook, motiv pentru care am decis să scriu acest articol detaliat astfel încât informația să ajungă la toate persoanele care ar fi interesate să afle răspunsul.
Iată ce i-am zis:
Pentru ca părul tău să arate îngrijit între două vizite la salon un rol foarte important îl au produsele de îngrijire și styling pe care le folosești la fiecare spălare. În primul rând trebuie să fie profesionale, în al doilea rând trebuie să fie potrivite pentru nevoile părului tău și în treilea rând acestea trebuie folosite corect.
Pentru a întreține reflexul culorii obținut prin decolorare și vopsit până la următoarea vizită la salon, recomand să rogi stylistul tău să îți adauge în șamponul pe care îl vei folosi, un mix de pigmenți în care să se regăseasca fix reflexul dorit de tine (roze, gri, violet, auriu etc), astfel culoarea o vei întreține cu ușurință acasă iar părul tău va arăta impecabil după fiecare spălare.
Un alt factor care influențează aspectul părului tău sunt aparatele de coafat care nu sunt folosite corect (în funcție de timpul avut la dispoziție în curând o să scriu un articol și despre acest subiect).
Un rol foarte important din câte am observat din discuțiile avute cu clientele mele îl are și calitatea apei cu care ne spălăm părul – apa dură.Din păcate folosirea acestei ape duce inevitabil la : pierderea reflexului culorii obținute prin vopsit, pierderea luciului părului acesta devenind mat iar în cele mai grave situații părul se va rupe.
Sper să te ajute aceste informații pe care le-am scris cu drag, pentru TINE iar în cazul în care dorești consultanță„ personalizată nu evita să mă contactezi.

Choose to shine!
Stela Jurebie

Hair Educator