Sfaturi pentru incepatori

Cum să previi deteriorarea părului în timpul verii

Cu toții ne bucurăm când vine vara și putem petrece timp la soare, însă expunerea prelungită la razele solare poate avea efecte negative asupra părului tău. Iată câteva sfaturi pentru a preveni deteriorarea părului în timpul verii și a menține un look sănătos și strălucitor.

  1. Hidratează-ți părul Expunerea la soare poate usca părul, așa că este important să folosești produse hidratante precum balsamuri și măști de păr. Alege produse profesionale cu ingrediente nutritive și hidratante pentru a menține un păr sănătos și plin de viață.
  2. Protejează-ți părul de soare La fel cum îți protejezi pielea cu cremă cu factor de protecție solară, este important să îți protejezi și părul. Folosește produse de protecție solară special concepute pentru păr, care au în compoziție filtre UV. Acestea îți vor proteja părul de efectele nocive ale soarelui.
  3. Evită coafurile strânse Coafurile strânse pot provoca ruperea părului, mai ales în timpul verii când părul este deja supus la stres datorită soarelui. Alege coafuri lejere, cum ar fi cocurile sau împletiturile slabe, pentru a evita tensiunea pe păr.
  4. Spală-te cu apă rece Dacă ai petrecut o zi întreagă la soare, este important să te speli pe cap cu apă rece. Acest lucru va ajuta la închiderea cuticulelor părului, protejându-l de deteriorare și păstrându-l strălucitor.
  5. Ai grijă de părul tău după înot Clorul și apa sărată pot usca părul, așa că este important să te clătești bine după ce ieși din piscină sau din mare. Folosește un șampon și balsam special concepute pentru părul expus la clor sau sare pentru a înlătura impuritățile și a menține părul sănătos.

Să ai grijă de părul tău în timpul verii este esențial pentru a te bucura de un păr sănătos și strălucitor. Urmează aceste sfaturi și vei putea arăta fabulos în vacanță și în zilele toride de vară.

Merită să îți acorzi mai multă atenție părului în această vară.

Stela Jurebie

Hair Educator